Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2022

URUBU : ΣΠΑΝΙΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ


 Το urubu είναι ένα εξωτικό πουλί του Αμαζονίου. Είναι επίσης η πρώτη κινηματογραφική μεγάλου μήκους ταινία του ισπανού Alejandro Ibanez Nauta, που γυρίστηκε στη Βραζιλία το 2019. Το φιλμ είναι ισπανικό.

Ένα ζευγάρι ισπανών με τη δεκάχρονη κόρη τους φτάνουν στη Βραζιλία. Αποστολή του φωτογράφου και ειδικού στα πουλιά συζύγου είναι να εντοπίσει και να φωτογραφίσει ένα σπάνιο είδος του πτηνού urubu που δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ ξανά. Με ένα σκάφος και έναν οδηγό χώνονται βαθιά στον Αμαζόνιο, σε μια περιοχή που οι ντόπιοι αποφεύγουν... και ο εφιάλτης αρχίζει.

Ταινία τρόμου με αρκετό σασπένς και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα (εδώ με τη λέξη "κλειστοφοβικό" εννοώ τον εγκλεισμό σε μια ασφυκτική, αχανή ζούγκλα που σε περιβάλλει από παντού), που έχει μεν  σοκαριστικό τέλος, πλην όμως δεν εξηγεί και πολλά απ' όσα συμβαίνουν ούτε το πώς και το γιατί. Αφήνει απλώς να πλανάται μια ατμόσφαιρα φόβου και αναμονής για κάτι που έρχεται και καταγγέλει κάποια πράγματα (όπως διαπιστώνουμε στο τέλος). Με έβαλε στην περιβάλλουσα αγχωτική ατμόσφαιρα, την παρακολούθησα με ενδιαφέρον, δίχως όμως να τη θεωρώ και τίποτα σημαντικό.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker