Σάββατο, Ιουνίου 04, 2022

"THE SADNESS": ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ...


Ο σκηνοθέτης Rob Jabbaz είναι καναδός, η πρώτη του όμως ταινία "The Sadness" (Ku bei) του 2021 είναι ταϊβανέζικη παραγωγή και είναι ολόκληρη γυρισμένη εκεί στα κινέζικα. Πρόκειται για φιλμ τρόμου και θα σας προειδοποιήσω από την αρχή ότι είναι τόσο βίαιο, σπλάτερ, σαδιστικό κλπ. κλπ., που αν δεν είστε φίλοι του είδους και με πολύ γερά στομάχια, να μείνετε πολύ μακριά! Για να είμαι ακριβής, πρόκειται για μία από πιο σπλάτερ ταινίες που έχω δει.

Ένας ιός μεταλλάσσεται, ξεφεύγει από εργαστήριο και μεταδίδεται αστραπιαία στον πληθυσμό της Ταϊβάν. Μετατρέπει τους ανθρώπους σε αιμοσταγή βίαια κτήνη, που το μόνο που θέλουν είναι η σαδιστική βία. Ένα ζευγάρι θα αναγκαστεί να χωριστεί καθώς η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε τις ξεχωριστές πορείες τους μέσα στο απόλυτο χάος και τη μετατροπή της καθημερινότητας σε κόλαση, καθώς πασχίζουν να ξαναβρούν ο ένας τον άλλο.  

Η ταινία θυμίζει πολύ αυτές με ζόμπι. Ωστόσο εδώ υπάρχει "επιστημονική" εξήγηση (πρόκειται για ιό), ο οποίος μάλιστα δεν δημιουργεί νεκροζώντανους, αλλά προκαλεί ανεξέλεγκτα σαδιστικά, αιμοδιψή ένστικτα στα θύματά του. Προφανώς πρόκειται για ιστορία απόλυτα εμπνευσμένη από την επιδημία του covid. Είπαμε ότι η κάθε είδους βία κυριαρχεί και το αίμα πραγματικά ξεχειλίζει. Ωστόσο, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, είναι καλογυρισμένη ταινία (για όσους αντέχουν να τη δουν), με ρυθμό, που κρατά τον θεατή δίχως κοιλιές ή επαναλήψεις. Γενικά θα έλεγα ότι είναι καλή στο είδος της. Επαναλαμβάνω, για να μη μου λέτε ότι φταίω, ΜΟΝΟ για όσους αντέχουν τόσο αίμα.

Ετικέτες , ,

eXTReMe Tracker