Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2022

"OFF SEASON" : ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ

 


Ο Jonathan van Tulleken είναι, παρά το όνομά του, βρετανός που έχει κάνει πολλές μικρού μήκους, αλλά και τηλεσειρές (βραβευμένες μάλιστα). Το 2022 γυρίζει την πρώτη μεγάλου μήκους του, το "Off Season", ένα κλειστοφοβικό φιλμ τρόμου.

Ένας άντρας θα ταξιδέψει με τη γυναίκα του σε ένα απομονωμένο νησί, το οποίο ενώνεται με την ξηρά με μια κινούμενη γέφυρα. Θα περάσουν σ' αυτό τη μέρα που τελειώνει η τουριστική σεζόν και η γέφυρα ανεβαίνει πίσω τους. Ο άνδρας σύντομα θα εξαφανιστεί. Η γυναίκα μόνη θα περιπλανηθεί σε μια έρημη μικρή πόλη ενώ ο καιρός χειροτερεύει διαρκώς. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι είναι αποκλεισμένη στο νησί, ενώ όλο και πιο ανησυχητικά γεγονότα συμβαίνουν, βυθίζοντάς την βαθμιαία σε έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη. 

Δίχως να είναι κάτι φοβερά πρωτότυπο, θεωρώ το φιλμ ως μια καλή ταινία τρόμου, η οποία μάλιστα βαθμιαία αποκτά λοβκραφτική ατμόσφαιρα. Δεν βασίζεται στα εφέ, αλλά στο γενικό κλίμα που επικρατεί και στη συνεχή αίσθηση κλειστοφοβίας, καθώς σύντομα θα αντιληφθούμε ότι η ηρωίδα είναι αδύνατο να φύγει απ' το έρημο νησί, ενώ ο καιρός χαλάει όλο και περισσότερο. Off season πραγματικά...

Δίχως να είναι αριστούργημα, δεν είναι καθόλου κακό για το είδος του. 

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker