Κυριακή, Ιουνίου 26, 2022

"THE RED BOOK RITUAL" : ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ... ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΟΣ ΤΡΟΜΟΣ


Άλλη μία σπονδυλωτή ταινία τρόμου γυρισμένη από... 7 άγνωστους σε μένα σκηνοθέτες (Chris Beyrooty κ.ά.): Πρόκειται για το "Red Book Ritual" του 2022. Το φιλμ είναι νεοζηλανδέζικο.

Τρεις φίλοι (δυο κοπέλες και ένα αγόρι) βρίσκονται στο σπίτι ενός απ' αυτούς/ές και αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: Παίρνεις ένα κόκκινο βιβλίο δίχως εικόνες, κάνεις μια ερώτηση ακουμπώντας το χέρι στο εξώφυλλο, ανοίγεις στην τύχη το βιβλίο, διαβάζεις μια πρόταση και αυτή είναι η απάντηση. Μόνο που δεν γνωρίζουν ότι το βιβλίο είναι στοιχειωμένο και με κάθε ερώτηση το κακό πνεύμα μιας παλιάς μάγισσας τους πλησιάζει ολοένα παγιδεύοντάς τους... Στο μεταξύ εμείς βλέπουμε μια μικρή, τρομαχτική ιστορία για κάθε ερωταπάντηση, εξ ου και οι πολλοί σκηνοθέτες, ενώ το αρχικό στόρι των κλεισμένων στο σπίτι φίλων συνεχίζεται.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα σπονδυλωτά φιλμ, έτσι κι εδώ οι ιστορίες είναι άνισες (πώς αλλιώς;). Ωστόσο εδώ το γενικό επίπεδο και κλίμα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο σπονδυλωτό φιλμ (το Apps) που έτυχε να δω στο ίδιο φεστιβάλ. Οι ιστορίες στέκουν περισσότερο, είναι πιο ολοκληρωμένες, πιο κοντά στο παραδοσιακό φιλμ τρόμου... Μου έμεινε κυρίως η τελευταία, μια ιστορία από το κυνήγι μαγισσών περασμένων αιώνων.

Καλά όλα αυτά, αλλά εξακολουθώ να βαριέμαι λίγο τις σπονδυλωτές ταινίες. Είπαμε: Είναι εξ ορισμού άνισες.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker