Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ "BIG BAD WOLVES"

Οι Aharon Keshales και Navot Papushado είναι δύο ισραηλινοί σκηνοθέτες που δουλεύουν μαζί. Το "Big Bad Wolves" του 2013 είναι η 2η ταινία τους. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κράμα ωμής βίας και κατάμαυρου χιούμορ.
Ένας βίαιος αστυνομικός κυνηγά εμμονικά έναν απεχθή, αρρωστημένο σίριαλ κίλερ μικρών κοριτσιών. Οι υποψίες πέφτουν σε ένα δάσκαλο, ο οποίος απάγεται και βασανίζεται από τους αστυνομικούς, με επικεφαλής τον ήρωά μας, οι οποίοι βεβαίως δεν τηρούν ακριβώς το νόμο... Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Μόλις ο δάσκαλος απελευθερώνεται θα απαχθεί εκ νέου, αυτή τη φορά όχι από τον αστυνομικό, και ένα αγχωτικό παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες θα ξεκινήσει .
Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα αηδιαστικό torture porn. Και σίγουρα διαθέτει κάποια τέτοια στοιχεία. Ωστόσο εδώ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από το αντιπαθές για μένα αυτό υποείδος. Ενδιαφέρουσα ιστορία με ανατροπές, αγχωτικό σενάριο, το κατάμαυρο χιούμορ που λέγαμε στην αρχή, ιλαροτραγικές καταστάσεις, ατάκες που σπάνε κόκαλα, μικρές αναφορές και κριτική για την ισραηλινή στάση απέναντι στους άραβες (υπάρχουν σκόρπιες, αλλά σαφώς δεν είναι αυτό το θέμα, αν και το γενικό συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μπορεί να προέρχεται από μέσα και όχι από εξωτερικούς εχθρούς παραμένει) και, κυρίως, έντονη και ενδιαφέρουσα κριτική στο φαινόμενο της βίας. Το πρόβλημα είναι, βλέπετε, ότι πάντοτε η βία γεννά βία, ανεξάρτητα αν αυτός που την ξεκίνησε έχει δίκιο ή όχι. Ή, αν προτιμάτε άλλη διατύπωση, τα αποτελέσματα της βίας είναι, πολύ απλά, ανεξέλεγκτα και μπορεί να παρασύρουν τους πάντες, δίκαιους και άδικους.
Ενδιαφέρον φιλμ, αλλά για γερά στομάχια μόνο. Οι πιο ευαίσθητοι μάλλον θα έπρεπε να το αποφύγουν.

Ετικέτες , ,

eXTReMe Tracker