Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2018

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ "MEG" ΚΑΙ Ο STATHAM ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ

Μάλλον "παντός καιρού" σκηνοθέτης, ο Jon Turteltaub πέφτει με τα μούτρα στη μεγάλη περιπέτεια εν έτει 2018 με το "Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού", με τον Jason Statham να τα κάνει όλα μόνος του και... ξέρετε τώρα πώς είναι αυτοί οι σούπερ σε όλα, που σώζουν τους πάντες και τα πάντα...
Εδώ ο ήρωάς μας είναι διασώστης του βυθού, που έχει αποσυρθεί εδώ και μερικά χρόνια επειδή κατηγορήθηκε ότι άφησε κάποιους να πεθάνουν  (αλλά, όπως βλέπουμε από την αρχή, δεν έφταιγε αυτός) και είναι πλέον σχεδόν αλκοολικός. Όταν όμως η πρώην γυναίκα του παγιδεύεται σε βαθυσκάφος στις Μαριάνες (το βαθύτερο σημείο των θαλασσών του πλανήτη) κάτω από έναν πλωτό σταθμό ερευνών στο πουθενά, βγαίνει από τη νάρκη του και σπεύδει προς σωτηρία. Φευ! Η "ενόχληση" του βυθού από τους ανθρώπους θα ξυπνήσει ένα πελώριο πρooϊστορικό καρχαριοειδές, που όλοι θεωρούσαν εξαφανισμένο, και ο εφιάλτης θα αρχίσει.
Πρόκειται βέβαια για ένα συνδυασμό "Σαγονιών του Καρχαρία" με ολίγον από "Jurassic Park", με διαρκή δράση, αγωνία και λίγα στοιχεία τρόμου. Και με ατελείωτη σειρά σούπερ επιδόσεων του Τζέισον, που δεν κωλώνει μπροστά σε τίποτα και βουτά διαρκώς με πρωτοφανή αυταπάρνηση για να σώσει όλο και περισσότερους, ακόμα και με γυμνά χέρια (διάβολε, το τέρας είναι κοντά 25 μέτρα, σχεδόν σαν μια επταόροφη πολυκατοικία, αλλά μασάει ο Τζ.;). Πώς το καταφέρνει τώρα μετά από χρόνια απραξίας και αφού μέχρι χτες (κυριολεκτικά) ήταν αλκοολικός, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αν πάντως θέλετε μια non stop περιπέτεια (με ολίγον φανταστικό στοιχείο), με τις απιθανότητες να διαδέχονται η μία την άλλη και με έναν υπερήρωα (έστω και αν δεν έχει υπερφυσικές ικανότητες), είναι η ταινία σας (με πατατάκια, μπύρες και άλλα καλά). Αν δεν τα έχετε βαρεθεί όλα αυτά φυσικά.
Πάντως όλα συγκλίνουν στο ότι οι αμερικάνοι χρειάζονται μονίμως κάποιον υπερήρωα (μεσία, ανίκητο, κάτι τέλος πάντων) για να τους σώσει, αφού μόνοι τους δεν... Αν και μάλλον όλη η ανθρωπότητα φαίνεται να χρειάζεται κάτι τέτοιο, αν κρίνουμε από το διεθνές σουξέ φιλμ σαν αυτό. Απλώς οι αμερικάνοι έχουν το know how στην κατασκευή τέτοιων...

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker