Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023

ΑΤΕΛΕΣ "INFINITY POOL", ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

 


Ο Brandon Cronenberg, γιος βεβαίως του David, συνεχίζει την πορεία του στο χώρο του τρόμου / επιστημονικής φαντασίας με την τρίτη του ταινία, το "Infinity Pool" (2023), με την ανερχόμενη Mia Goth και τον Alexander Skarsgard στους κύριους ρόλους.

Ένα ζεύγος με προβλήματα (πλούσια σύζυγος, μπλοκαρισμένος συγγραφέας που αναζητά έμπνευση), πηγαίνει για διακοπές σε πολυτελές resort σε κάποια (φανταστική) εξωτική χώρα. Εκεί θα γνωριστούν με ένα άλλο ζευγάρι και θα κάνουν μια εκδρομή εκτός του προστατευμένου χώρου. Ένα αναπάντεχο συμβάν θα τους φέρει  αντιμέτωπους με τους σκληρούς νόμους της χώρας και... ένα μυστικό που κρύβεται στο πώς οι νόμοι αυτοί θα εκτελεστούν.

Περίεργη ταινία, μάλλον άνιση, με ενδιαφέρον θέμα και εύρημα. Στα θετικά η διαρκής κλιμάκωση - από την χαλαρή αρχή οδηγούμαστε σταδιακά σε έναν αληθινό εφιάλτη. Ωστόσο υπάρχουν σεναριακά κενά και από ένα σημείο και πέρα η ιστορία (ο εφιάλτης μάλλον) μπερδεύεται και γίνεται σχεδόν ακατανόητος (ίσως βεβαίως αυτό να γίνεται από πρόθεση, αφού όλο το μπέρδεμα ξεκινά μετά την κατανάλωση από την παρέα ενός ντόπιου παραισθησιογόνου). Πάντως βρήκα ενδιαφέροντα δύο θέματα που θίγει το φιλμ: Τη σχέση των πλούσιων, δυτικών τουριστών με τους ντόπιους πληθυσμούς μιας φτωχής χώρας που ζει απ' αυτούς - ίσως η ταινία συνειδητά στηλιτεύει αυτή την κατάσταση - και την κατάδειξη της φρίκης και της γοητείας ταυτόχρονα της όλο και μεγαλύτερης παρακμής και το τελικό άφημά της σ' αυτήν.  

Πάντως βρήκα επίσης κακή την ηθοποιία του Skarsgar, αρκετά κενά και επαναλήψεις, όπως είπαμε, και γενικά στοιχεία που δεν απογειώνουν ένα φιλμ που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Σημείωσα παραπάνω τα θετικά που βρήκα, αλλά στους περισσότερους δεν θα αρέσει (σε μερικούς μάλιστα καθόλου). 

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker