Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2023

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΜΑΤΙ" ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ...

 


Οι δίδυμοι αδελφοί Danny και Oxide Pang είναι από το Χονγκ Κονγκ, αλλά κάποια στιγμή μετακόμισαν και έκαναν καριέρα στην Ταϋλάνδη, γυρίζοντας κυρίως ταινίες τρόμου. Έγιναν γνωστοί (στη Δύση τουλάχιστον) με το "Μάτι" του 2002. Και, βεβαίως, μετά την επιτυχία, ήρθε και το "Μάτι 2" (Gin gwai 2) το 2004.

Όπου μία έγκυος γυναίκα, που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, βλέπει παράξενες "σκιές", μάλλον νεκρές ψυχές ή πνεύματα (ως άλλο παιδάκι της "6ης Αίσθησης"). Όσο προχωρά η εγκυμοσύνη της τα παράξενα γεγονότα πολλαπλασιάζονται. Ο πρώην σύντροφός της προσπαθεί να τη βοηθήσει.

Ούτε το γνωστό πρώτο "Μάτι" μου είχε αρέσει ιδιαίτερα απ' όσο θυμάμαι. Και βέβαια ούτε και το αναπόφευκτο σίκουελ. Το οποίο βεβαίως μπορεί να περιγραφεί ως... ταινία τρόμου για εγκύους. Και επίσης ασχολείται και με το θέμα της μετεμψύχωσης. Ωστόσο και άνευρο το βρήκα και, γενικά, αδιάφορο (κλασική περίπτωση νο 2). Και μια συμβουλή: Αν είστε έγκυος ή ετοιμάζεστε να μείνετε αποφύγετέ το σαν το διάολο το λιβάνι, μην έχετε εφιάλτες για 9 μήνες (όχι ότι είναι τόσο τρομαχτικό, αλλά ως ταινία... εγκυοτρόμου, καταλαβαίνετε...)

Ετικέτες , ,

eXTReMe Tracker