Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2023

ΝΕΑΝΙΚΕΣ "ΜΑΓΙΣΣΕΣ"


 Το 1996 ο Andrew Fleming (συμπαθής σκηνοθέτης, αλλά όχι και τίποτα σπουδαίο ) γυρίζει το "The Craft" (Οι Μάγισσες) με τη Νιβ Κάμπελ (μεταξύ άλλων), τη γνωστή από τα "Scream",  σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μια τινέιτζερ πηγαίνει σε νέο σχολείο (πόσες φορές το έχετε δει αυτό στο αμερικάνικο σινεμά;) Εκεί θα σχετιστεί με τρεις άλλες μαθήτριες που κάνουν μόνο μεταξύ τους παρέα, δε μιλούν σε κανένα και κάποιοι τις θεωρούν μάγισσες. Θα γίνει μέλος της παρέας τους... και φυσικά θα αποδειχτεί ότι όντως είναι μάγισσες κι ότι η νεοφερμένη έχει και αυτή ιδιαίτερες ικανότητες...

Αρχίζει ως μάλλον διασκεδαστικό, νεανικό "γυμνασιακό" φιλμ, σύντομα όμως "σοβαρεύει" και μετατρέπεται σε ταινία τρόμου και, βεβαίως, σε έναν εφιάλτη για το νέο μέλος της αδελφότητας. Διάφορα παραφυσικά συμβάντα, επικλήσεις σατανικών θεών, εφαρμογή της μαγείας για καθημερινούς σκοπούς και άλλα τέτοια... ξέρετε. Και ένα μικρό σχόλιο, αν ψάχνετε ντε και καλά και για κάτι υψηλότερο, για την απληστία και τη μέθη που δημιουργεί η δύναμη.

Εντάξει, το είδα σχετικά ευχάριστα, δεν το θεώρησα όμως και τίποτα σπουδαίο.

 

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker