Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021

THE TEXAS CHAINSSAW MASSACRE: THE BEGINNING. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ Ο LEATHERFACE;

 


Το 1974 ο Τομπ Χούπερ άλλαζε τα δεδομένα στις ταινίες τρόμου με τον αυθεντικ2006), ό, ωμό ῾Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι῾, που παραμένει νομίζω μέχρι σήμερα μια από τις εφιαλτικότερες ταινίες όλων των εποχών. Ο ίδιος έκανε ένα σίκουελ στη δεκαετία του 80, εμπλουτίζοντας το σπλάτερ με κατάμαυρό χιούμορ και κριτική διάθεση. Από εκεί και πέρα το χάος: Κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται μια ακόμα παραλλαγή της ταινίας: Νο 3, σίκουελ και ό,τι άλλο τραβά η ψυχή σας. Μέσα στο χαος αυτό των ῾῾σχιζοφρενών῾῾ να και το πρίκουελ: "The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning", που γυρίζει το 2006 ο μέτριος Jonathan Liebesman.

Υποτίθετασι ότι βλέπουμε το ξεκίνημα της ιστορίας: Εποχή Βιετνάμ: Δύο αδέλφια, που ετοιμάζονται να φύγουν στον πόλεμο, κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι με αυτοκίνητο με τις κοπέλες τους. Στο μεταξύ, εκεί στο πουθενά, το σφαγείο της μικρής πόλης κλείνει. Ο γόνος της γνωστής βλαμμένης οικογένειας, ο ούτως ή άλλως καθυστερημένος μετέπειτα ῾῾Πετσινοπρόσωπος῾῾, μένει άνεργος. Ωστόσο η οικογένεια δεν έχει καμιά όρεξη να ξεμείνει από κρέας. Το ανύποπτο κουαρτἐτο νεαρών θα αποτελέσει την πρώτη λεία και ο εφιάλτης θα αρχίσει.

Στα λίγα συν η σχετική σκιαγράφηση της εποχής, με την διαφορετική άποψη για τον πόλεμο των δύο αδελφών, του ῾῾πατριώτη῾῾και του ειρηνιστή - αρνητή. Επίσης η ῾῾ξεθωριασμένη῾῾ φωτογραφία, που μιμείται μάλλον τη χρωματική ατμόσφαιρα του κλασικού φιλμ του 74. Κατά τα άλλα, όλα τα έχουμε ξαναδεί πολλάκις:  Άφθονο σπλάτερ και αίμα, κοπέλες που ουρλιάζουν, τσιγκέλια, η απεχθής οικογένει (με κάποιο μαύρο χιούμορ και εδώ) κλπ. κλπ. Τίποτα σπουδαίο. Όσους ῾῾Σχιζοφρενείς῾ και να γυρίσουν οι μιμητές δεν πρόκειται να ζήσουμε ποτέ ξανά το αξέχαστο σοκ του πρώτου διδάξαντος.

ΥΓ: Το είδα κατά λάθος, νομίζοντας ότι είναι το φιλμ του 74 και μετά είπα ῾Δε βαριέσαι... ας το δούμε κια αυτό῾῾

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker