Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

"LONELY HEARTS": ΜΠΟΝΙ ΚΙΑΙ ΚΛΑΪΝΤ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΕΧΘΕΣ

 


Στα τέλη της δεκαετίας του 40  ήταν διαβόητο στις ΗΠΑ ένα ζεύγος σίριαλ κίλερς γνωστό με το όνομα "Lonely Hearts Killers". Εκείνος συναντούσε (μετά από αρκετή τρυφερή αλληλογραφία) μοναχικές γυναίκες, παρίστανε τον ερωτευμένο, παρουσίαζε την ερωμένη του ως αδελφή του και, αφού έμεναν στο σπίτι τους, τις δολοφονούσαν και τις λήστευαν. Μερικές φορές τις είχε πείσει προηγουμένως να γράψουν και την περιουσία τους στο όνομά του. 

Την αληθινή αυτή ιστορία (με τίτλο "Lonely Hearts") μεταφέρει στην οθόνη ο Todd Robinson (1η ταινία του μετά από διάφορα  τηλεοπτικά) το 2006 με καλό καστ: Τζάρεντ Λέτο, Σάλμα Χάγιεκ, Τζον Τραβόλτα, Λόρα Ντερν, Τζέιμς Γκαντολφίνι! Παρακολουθούμε με συχνά φλας μπακ το πώς γνωρίστηκε το αιματηρό ζεύγος, τη δράση του και τις εξαντλητικές προσπάθειες δύο ντετέκτιβ να βρουν την ταυτότητα και τα ίχνη των δολοφόνων και να συνδέσουν τα νήματα. Ουσιαστικά όλα επιτυγχάνονται χάρη σε έναν εμμονικό ντετέκτιβ (Τραβόλτα) που κουβαλά τα δικά του ψυχικά τραύματα, ενώ εμείς γνωρίζουμε από την πρώτη κιόλας σκηνή ότι το ζεύγος οδηγείται στην ηλεκτρικλή καρέκλα. 

Φυσικά η ιστορία φέρνει άμεσα στο νου τους Μπόνι και Κλάιντ. Μόνο που εδώ τα πράγματα είναι πιο άγρια, πιο αιματηρά. Το ζεύγος δεν διαθέτει τίποτα από το ρομαντισμό και την ιδιόρυθμη χάρη των τελευταίων. Είναι απλώς απεχθείς. Τα πορτρἐτα τους (εκεινος αδίστακτος, αυτή το ίδιο, αλλά και ζηλιάρα και μισότρελη), καθώς και των διωκτών τους, επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο σκηνοθέτης. 

Έχει το ενδιαφέρον του, νομίζω, δίχως όμως να είναι και κάτι σπουδαίο

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker