Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

"JUST ANOTHER LOVE STORY"; ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...


 Ο Ole Bornedal είναι δανός και έχει κάνει αρκετές ταινίες εκεί. Συνήθως είναι θρίλερ, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο μαύρα. Το 2007 γυρίζει μια από τις καλές ταινίες του, το "Just Another Love Story", που, όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο αυτό δεν είναι.

Ένας μεσήλικας άνδρας, που δίχως να το συνειδητοποιεί, νοιώθει εγκλωβισμένος στα πλαίσια της  οικογένειάς του (γυναίκα και δύο παιδιά), εμπλέκεται χωρίς να φταίει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η γοητευτική γυναίκα που το προκάλεσε διασωληνώνεται αναίσθητη. Εκείνος την επισκέπτεται, εκείνη συνέρχεται με αμνησία, κι αυτός παίρνει τη θέση του νεκρού κάπου στην Άπω Ανατολή φίλου της. Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει αυτό το ψέμμα και τι γίνεται με το μυστηριώδες παρελθόν της κοπέλας που, σιγά - σιγά, επιστρέφει;

Καλό και ευφάνταστο φιλμ, με στοιχεία νεο-νουάρ και βέβαια, με έναν ήρωα που δρα απερίσκεπτα τινάζοντας τα πάντα στον αέρα, παγιδευμένος από τη γοητεία μιας γυναίκας. Η διαφορά από το κλασικό νουάρ μοτίβο είναι ότι η κοπέλα δεν είναι σατανική, το βλέπουμε από την αρχή αυτό, απλώς είναι απόλυτα μπερδεμένη από την αμνησία της. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι το θύμα. Όλα προκαλούνται από εκείνον, την επιπολαιότητα ή/και τον εγωισμό του. Και, αν θέλετε και κάποιο "μήνυμα", θα έλεγα ότι το φιλμ μιλά για το ύπουλα αποπνικτικό κλίμα μιας συμβατικής και, εκ πρώτης όψεως, γαλήνιας και ανέφελης, οικογενειακής ζωής. 

Σφιχτό θρίλερ, με ανατροπές, που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι οι "βόρειοι" έχουν ανπτύξει μια πολύ ενδιαφέρουσα σχολή σκοτεινών θρίλερ, είτε αυτά κινούνται στο χώρο του φανταστικού είτε όχι.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker