Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2022

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ "THAT'S ENTERTAINMENT, PART 2"

 


Η σειρά 3 ταινιών με τίτλο "That's Entertainment" ξεκίνησε το 1974. Λόγω της επιτυχίας του πρώτου φιλμ το 1976 κυκλοφόρησε το 2ο μέρος, το "That's Entertainment, part 2". Άτυπα θα αναφέρουμε ως σκηνοθέτη τον Gene Kelly, απλώς επειδή σκηνοθέτησε τα (λίγα) νέα νούμερα που έχουν προστεθεί. Θα σας εξηγήσω αμέσως: Η σειρά δεν είναι ακριβώς ταινίες, αλλά μια ανθολογία των καλύτερων, κατά τη γνώμη όσων έκαναν την επιλογή, κομματιών από τα πάμπολλα, κλασικά μιούζικαλ της MGM. Υπάρχουν και ένας ή δύο αφηγητές - παρουσιαστές (ο Gene Kelly και ο Fred Astaire βεβαίως) και λίγα νέα χορευτικά νούμερα από τους δυο τους.

'Ολο το υπόλοιπο δεν είναι παρά μια συρραφή παλιών, όπως είπαμε, "στιγμών". Οι παρουσιαστές μιλάνε λίγο για καθένα από τα πολλά νούμερα που παρουσιάζονται, για τους ηθοποιούς - χορευτές, για τον συνθέτη του κομματιού και για την ταινία απ' όπου προέρχεται, η γκάμα των οποίων είναι μεγάλη: Από ασπρόμαυρα μιούζικαλ των 30ς έως αυτά των 50ς. Οι χρυσές εποχές του μιούζικαλ δηλαδή.

Όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα κριτικής. Αν είστε φίλος του σχεδόν μη υπάρχοντος σήμερα αυτού είδους θα το απολαύσετε κυριολεκτικά. Αν πάλι σιχαίνεστε τα μιούζικαλ (ή τα greatest hits, όπως λέγαμε κάποτε)... ούτε απ' έξω. Διαλέγετε και παίρνετε. Τα κομμάτια που βλέπουμε πάντως είναι συνήθως απολαυστικά. και φυσικά παρελαύνουν οι σούπερ σταρ του είδους: Gene Kelly και ο Fred Astaire, όπως είπαμε, Τζούντι Γκάρλαντ, Σιντ Τσαρίς, Τζίντζερ Ρότζερς, Μίκυ Ρούνεϊ, Μπινγκ Κρόσμπι, Γκριρ Γκάρσον, Κλαρκ Γκέιμπλ, αδελφοί Μαρξ, Λέσλι Καρόν, Ντόρις Ντέι, Φρανκ Σινάτρα, Λούις Άρμστρονγκ, Έστερ Ουίλιαμς, Γκρέτα Γκάρμπο, Τζόαν Κρόφορντ, Λίνα Χορν κλπ. κλπ. κλπ.


Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker