Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

"IN THE EARTH" Ή Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΦΥΣΗ

 


Το 2021 ο βρετανός Ben Wheatly γυρίζει το "In the Earth", μια μάλλον περίεργη ταινία τρόμου γυρισμένη "στη φύση". 

Μια καταστροφική επιδημία έχει απλωθεί στην ανθρωπότητα. Μια επιστήμονας μπαίνει βαθιά σε ένα δάσος , όπου κατασκηνώνει (εκεί έχει μεταφερθεί και το εργαστήριό της), προσπαθώντας να βρει θεραπεία για τη μάστιγα. Ωστόσο στο δάσος αυτό (δεν επιλέχτηκε άλλωστε τυχαία από την επιστήμονα), περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Μάλλον χαμηλότονη ταινία τρόμου, που κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και την παραίσθηση, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Παντρεύει τα παράξενα φαινόμενα και την "αλλαγή" κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή με το παγανιστικό στοιχείο και τον τρόμο που, ουσιαστικά, μας προκαλεί η ανεξέλεγκτη φύση - η οποία, όπως μας πληροφορεί η αφίσα του φιλμ, "είναι μια δύναμη κακού".

Δεν έχει σχέση με συνηθισμένες σύγχρονες χολιγουντιανές (υπερ ή μη)παραγωγές τρόμου και γι' αυτό θα ξενίσει τους περισσότερους (θα τους ενοχλήσουν επίσης οι αργοί ρυθμοί και κάποια σκοτεινά σημεία). Ωστόσο το βρήκα σχετικά ενδιαφέρον (όχι κάτι παραπάνω όμως) και δεν το προσπέρασα εντελώς αδιάφορα.


Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker