Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

"MANHATTAN BABY" Ή ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...

 


Τον Lucio Fulci (1927-1996) οι παλιοί λάτρεις του τρόμου τον γνωρίζουν καλά. Ιταλός που στην αρχή είχε κάνει από giallo μέχρι κωμωδίες και ο οποίος τις τελευταίες του δεκαετίες το έριξε στον τρόμο (με γερή δόση σπλάτερ) και, στην Ελλάδα τουλάχιστον, έγινε γνωστός από αυτή την τελευταία του φάση. Τα περισσότερα απ' αυτά τα φιλμ βέβαια μάλλον δεν βλέπονται και κάποια άλλα γίνονται (ακούσια) διασκεδαστικά με τα λουτρά αίματος και τις σπλάτερ επινοήσεις του δημιουργού τους.

Το "Manhattan Baby" (Η Κατάρα της Μούμιας στα ελληνικά) του 1982 πάντως είναι από τα κακά του. Κοριτσάκι εξ Αμερικής βρίσκεται με την αρχαιολόγο μαμά του στην Αίγυπτο, "αρπάζει" μια κατάρα που συνδέεται με περίεργο (και κιτς αισθητικά) μενταγιόν (ουσιαστικά "καταλαμβάνεται" από κάποια οντότητα) και τη μεταφέρει στο Μανχάταν όπου ζει... και μετά φόνοι και άλλα μυστήρια αρχίζουν δίχως τελειωμό.

Ταινία άνευ ουσίας, με κακό και πολυχρησιμοποιημένο στόρι, που δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει και πολλά πράγματα, που ούτε καν τρομάζει ιδιαίτερα, μεταγλωττισμένη στα αγγλικά ως κερασάκι στην τούρτα (για να βλέπεις τα στόματα αλλιώς να κουνιούνται και άλλα να λένε), δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εκτός βεβαίως αν είστε φανς των c-movies (τα b βρίσκονται ίσως κάπως ψηλότερα).

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker