Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

"CRYPTOZOO" ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ANIMATION ΕΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ (ΜΟΝΟ ΣΕ) ΠΑΙΔΙΑ


 Το "Cryptozoo" είναι ένα animation που γύρισε το 2021 ο Dash Shaw. Και, είτε σας αρέσει είτε όχι το φιλμ, θα αντιληφθείτε, αν δεν το έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, ότι τα κινούμενα σχέδια έχουν προ πολλού πάψει να είναι μόνο παιδικά. 

Στον κόσμο μας ζουν κρυμμένα για τον φόβο των ανθρώπων διάφορα μυθικά όντα (τόσο παρμένα από διάφορες μυθολογίες, όσο και καθαρά επινοημένα από τους δημιουργούς του φιλμ). Κάποιοι προστατεύουν τα όντα αυτά. Όταν προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν ένα παράδοξο ον που τρώει όνειρα, το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί να φτιαχτεί ένας τεράστιος "ζωολογικός κήπος" ώστε όλοι να μάθουν την ύπαρξή τους, να τα επισκέπτονται και εκείνα να είναι ασφαλή ή μήπως πρέπει να τα αφήσουν στην παρούσα κατάσταση, να κρύβονται και να κινδυνεύουν; 

Παράξενο animation που μιλά κυρίως για το θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας, θέμα βεβαίως αρκετά συνηθισμένο και στο σύγχρονο mainstream κινηματογράφο. Στο συγκεκριμένο φιλμ αντιλαμβανόμαστε από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη ντισνεϊκή "κανονικότητα". Το σχέδιο είναι ένας περίεργος συνδυασμός από σχετικά ρεαλιστικές φιγούρες (κάπως άτεχνες και άκαμπτες, ηθελημένα ίσως) με ψυχεδελικά, φευγάτα περιβάλλοντα. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα με το εικαστικό μέρος, ωστόσο η ταινία αποτελεί σίγουρα μια πρωτότυπη και προσωπική προσπάθεια στο χώρο αυτόν.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker