Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2022

"CHILDREN OF THE CORN" : ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ... ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 80ς

 


Ένας ακόμα Stephen King που μεταφέρεται στην οθόνη. Πίσω στα 80ς όμως, όταν ακόμα βρισκόμαστε στη (σχετική) αρχή του φαινομένου King (είχαν προηγηθεί βεβαίως σημαντικότατες ταινίες όπως η "Λάμψη" και η "Κάρι"). Το 1984 πάντως ο μέτριος σκηνοθέτης Fritz Kiersch γυρίζει το "Children of the Corn" ("Ο Δολοφόνος με το Δρεπάνι" η ...ακριβέστατη μετάφραση στα ελληνικά). 

Ένα νεαρό ζευγάρι θα χαθεί στους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους και θα καταλήξει σε ένα μικρό χωριό περιστοιχισμένο από απέραντα λιβάδια καλαμποκιού, όπου όλα μοιάζουν παράδοξα εγκαταλειμμένα. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι το χωριό κατοικείται μόνο από παιδιά και εφήβους. Το τι έχει συμβεί στο παρελθόν το βλέπουμε στις πρώτες σκηνές της ταινίας. Πώς όμως έχει εξελιχτεί η κατάσταση εκεί κάποια χρόνια μετά;

Η ταινία είναι σχετικά ατμοσφαιρική και νομίζω ότι κρατά τον θεατή. Κάπου προς το τέλος νομίζω ότι το χάνει και όλα γίνονται κάπως εύκολα. Ωστόσο, αν και τυπικό b-movie, πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει κάποια ανατριχίλα, τόση ώστε να το θεωρήσω ως ένα από τα υποφερτά b-movies και μια αρκετά χαρακτηριστική 80ς μικρή ταινία. Προσωπικά το βρίσκω κάπως ενδιαφέρον, καθώς διαθέτει και το τελετουργικό / παγανιστικό στοιχείο και, έμμεσα, μιλά για τον θρησκευτικό φανατισμό (που σχεδόν πάντα συνοδεύεται από μαζοχισμό και υποχρεωτικό ασκητισμό) - ή μήπως πρόκειται για αλληγορία του χάσματος των γενεών; Πάντως μην περιμένετε πολλά. Απλώς ένα από τα b-movies τρόμου, από τα πολλά μιας από τις χρυσές εποχές του είδους, τα 80ς.

Στα καλτ στοιχεία η νεαρή πρωταγωνίστρια, που δεν είναι άλλη από τη Λίντα Χάμιλτον. Λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά, θα πρωταγωνιστούσε στον πρώτο (και καλύτερο για μένα) "Εξολοθρευτή" και θα γινόταν διάσημη.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker