Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2021

"IMAGINE ME & YOU" 'Η ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΙΟ


Έχω πολλές φορές γράψει ότι η κομεντί είναι ένα μάλλον εξαντλημένο είδος. Εννοώ κυρίως τις αμερικάνικες κομεντί. Ωστόσο οι βρετανικές ταινίες του είδους έχουν (κατά μέσο όρο) ένα σαφώς καλύτερο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει και στο "Imagine Me & You" που γύρισε το 2005 ο Ol Parker με τη Lena Headey και αποτελεί έτσι μια ακόμα επιβεβαίωση. 

Έχουμε να κάνουμε με μια τυπική ιστορία. Νέα, όμορφη κοπέλα παντρεύεται μετά από χρόνια δεσμού τον νέο όμορφο φίλο της. Όμορφα όλα δηλαδή. Ωστόσο, από την αρχή κιόλας (από την τελετή του γάμου για να είμαστε ακριβείς) ένα τρίτο πρόσωπο θα μπει ανάμεσά τους και θα κλονίσει κάθε βεβαιότητα της κοπέλας. Με μια μικρή διαφορά από αντίστοιχες ιστορίες: Το τρίτο πρόσωπο είναι γυναίκα και η νύφη νοιώθει άμεση έλξη γι' αυτή...

Όπως καταλάβατε με το εύρημα αυτό αμέσως ανατρέπεται η τυπική μορφή των κομεντί. Και έχει ενδιαφέρον το ότι κατά τα άλλα ολόκληρη η ταινία ακολουθεί τις κλασικές συμβάσεις του είδους: Αρκετό χιούμορ, δραματικές στιγμές, (αισθηματικά) διλήμματα, σπαρταριστοί δεύτεροι χαρακτήρες κλπ. κλπ. Αυτό που με μια λέξη θα περιέγραφα ως "χαριτωμένο" κλίμα. Αλλά με τη διαφορά που είπαμε στην αρχή... Βέβαια όλα γίνονται σχετικά εύκολα και η αποδοχή μοιάζει να είναι καθολική σχεδόν, αλλά... τι να κάνουμε, σε κομεντί βρισκόμαστε.

Δεν θα αλλάξει τη ζωή σας (δεν περιμένω κάτι τέτοιο από το συγκεκριμένο είδος), αλλά είχε πλάκα.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker