Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2021

"YUMMY": ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ... ΖΟΜΠΙ

 


Το 2019 ο ολλανδός Lars Damoiseaux γυρίζει το βελγικής παραγωγής "Yummy", μια σπλάτερ κωμωδία με ζόμπι και όλα τα σχετικά...

Ένας τύπος με την όμορφη κοπέλα του και τη μητέρα της, που νεάζει ασύστολα και προφανώς πριν μερικά χρόνια ήταν κι αυτή σεξοβόμβα, ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε μια κλινική αισθητικής κάπου στις πρώην ανατολικές χώρες (πιθανόν και στα Βαλκάνια). Η μητέρα πάει για διάφορα λίφτινγκ και η κόρη για τον αντίθετο από τα συνηθισμένα λόγο: Για να... μικρύνει το εντυπωσιακό στήθος της και να αποφύγει τα διαρκή πειράγματα και άλλα δεινά που υφίσταται εξ αιτίας του. Βέβαια στην κλινική τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται και σε λίγο όλα θα βυθιστούν στο αίμα και τον τρόμο.

Αληθινό όργιο αίματος, τόννοι σπλάτερ, διάφορα αποκομμένα μέλη και κάμποσα εντόσθια συνθέτουν μια gore ταινία, η οποία όμως διατρέχεται από συνεχές μαύρο χιούμορ, που φτάνει στα όρια του απόλυτου χαβαλέ. Οι φίλοι του είδους θα το διασκεδάσουν νομίζω. Κι εγώ το διασκέδασα βέβαια, δεν λέω, αλλά έχουν ξαναγίνει δεκάδες παρόμοια φιλμ και έτσι δεν μου είπε τίποτα σπουδαίο. Δείτε το μόνο για την πλάκα του πράγματος.

ΥΓ: Εννοείται ότι η παρότρυνση αυτή απευθύνεται αυστηρότατα και αποκλειστικά σε φίλους του είδους, όπως είπα και πριν, διότι οι "κανονικοί" θεατές, κωμωδία ξεκωμωδία, μάλλον θα φρικάρουν στο πρώτο μισάωρο.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker