Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2021

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ"

 


Το 2001 η ηθοποιός Christine Lahti γυρίζει τη μοναδική της ταινία "Παράξενη Σχέση" ("My First Mister" ο πρωτότυπος και φυσικά καλύτερος τίτλος). Πρόκειται για κάτι μεταξύ κομεντί και δράματος.

Μία "απροσάρμοστη" 17χρονη (γκόθικ εμφάνιση, πολλά piercing, κακές ή μάλλον μη σχέσεις με τη μητέρα και τον πατριό της, αμίλητη, δίχως φίλους, κυνική απέναντι σε κάθε εκδήλωση "φυσιολογικής" ζωής κλπ.), γνωρίζεται υπό αστείες συνθήκες με έναν μοναχικό, παντελώς αντίθετο από την ίδια 49χρονο, ιδιοκτήτη καταστήματος "κυριλέ" ρούχων (κοστούμια κλπ.). Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια παράξενη φιλία που θα αλλάξει τη ζωή αμφοτέρων.

Ξεκινά ως κομεντί, και μάλιστα ευχάριστη κατά τη γνώμη μου, όπου η απόλαυση βρίσκεται στο εντελώς αντίθετο στιλ των δύο ηρώων. Κάπου μετά τα μισά όμως αλλάζει ξαφνικά και παίρνει μια απρόσμενη τροπή προς το δράμα, με (ύπουλο) στόχο να ξεφύγει και κανένα δακρυάκι από τους θεατές. Προφανώς υπάρχουν τα "μηνύματα" του στιλ Τα αταίριαστα έλκονται, Ποτέ μην κρίνεις κάποιον από την εμφάνισή του, Ένας αρνητικός εκ πρώτης όψεως χαρακτήρας μπορεί να διαθέτει χρυσή καρδιά κλπ. Και υπάρχει βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, και το συντηρητικό θα έλεγα τέλος.

ΟΚ, όπως είπα βρήκα ευχάριστο και διασκεδαστικό το πρώτο μέρος, αλλά δεν ενθουσιάστηκα με την τροπή που πήρε και την μάλλον εύκολη συγκίνηση που πρόσφερε. Πλάκα είχε, αλλά τίποτα το σπουδαίο.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker