Δευτέρα, Μαΐου 11, 2020

"THE LOST BOYS": ΝΕΟΙ, ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ... ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

Ο Joel Schumacher γυρίζει το 1987 το "The Lost Boys" (῾῾Τα Παιδιά της Νύχτας῾῾ στην Ελλάδα), με τον Κίφερ Σάντερλαντ, την Νταιάν Γουίστ και τον Τζέισον Πάτρικ στους βασικούς ρόλους. Πρόκειται για μια συμπαθητική κωμωδία τρόμου (ή - αν προτιμάτε - ταινία τρόμου με πολύ χιούμορ).
Μία χωρισμένη γυναίκα και τα δύο αγόρια της μετακομίζουν στο σπίτι του πατέρα της σε παραθαλάσσια, τουριστική πόλη. Ο έφηβος πρωτότοκος θα ερωτευτεί μια κοπέλα και θα μπλέξει με την παρέα της, μια ομάδα μοτοσυκλετιστών που ... ε... δεν φαίνονται πολύ καλά παιδιά. Σύντομα θα αποδειχτεί ότι είναι βρυκόλακες και, φυσικά, τα πράγματα θα γίνουν πολύ σοβαρά...
Βρισκόμαστε βεβαίως στην καρδιά των 80ς κι αυτό φαίνεται (στις μεταπάνκ αμφιέσεις, στη μουσική, στο όλο κλίμα). Το φιλμ καταφέρνει να γίνεται υποβλητικό σε κάποιες στιγμές του, κυρίως όμως ποντάρει στο κωμικό στοιχείο. Μερικές αστείες ατάκες, κάποιοι απίστευτοι τύποι, η όλη ιστορία που ανατρέπει κάποια κλισέ σχετικών ταινιών (όχι τίποτα φοβερές ανατροπές βέβαια), το ρομαντικό στοιχείο και ο κεραυνοβόλος έρωτας (τα οποία, μοιραία, περνάν σε δεύτερο επίπεδο και, ευτυχώς, δεν ξενερώνουν την ταινία) και ο ρυθμός εν γένει κάνουν την ταινία συμπαθητική - ή τουλάχιστον δεν νομίζω ότι θα κουράσει κανέναν. Μια χαρά τέλος πάντων για ένα νεανικό φιλμ. Και, μια που είπαμε για απίστευτους τύπους, οι βαρεμένοι έφηβοι κυνηγοί βρυκολάκων και ο παππούς νομίζω ότι κλέβουν την παράσταση.
Διασκεδαστικό, μπορεί να χαρίσει ένα ευχάριστο δίωρο. Χωρίς πολλούς προβληματισμούς εννοείται.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker