Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020

"ALONE" Ή ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΣΙΑΜΑΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ

Σα να μην έφταναν όλα είναι και δύο οι σκηνοθέτες. Ιδού τα ονόματα :Banjong Pisanthanakun και Parkpoom Wongpoom! Είναι  ταϊλανδοί και το 2007 γύρισαν το φιλμ τρόμου "Alone" (Fad). 
Όπου δύο σιαμαίες αδελφές χωρίζονται με εγχείρηση στην εφηβεία τους. Όταν ξεκινά το φιλμ η μία είναι ευτυχισμένη με τον άντρα της, με τον οποίο ζουν στην Κορέα... η άλλη όμως έχει πεθάνει. Να όμως που, όταν πηγαίνουν στην Ταϊλάνδη, στο πατρικό σπίτι, μετά από μια αρρώστεια της μητέρας της, η ζωντανή αρχίζει να βλέπει κάθε λίγο μπροστά της τη νεκρή αδελφή...
Το φιλμ προχωρά με διαρκή φλας μπακ, αποκαλύπτοντάς μας σιγά - σιγά τι έχει συμβεί στο παρελθόν, τη σχέση των σιαμαίων και τις συνθήκες του χωρισμού τους. Όλα αυτά διακόπτονται από τις τρομαχτικές σκηνές του παρόντος, που θα φτάσουν μέχρι τελικό κρεσέντο.
Δεν το λες απαράδεκτο φιλμ τρόμου, ένα από τα πολλά σκουπίδια που αφθονούν στο είδος. Είναι αξιοπρεπές, ωστόσο ούτε και για τίποτα σπουδαίο πρόκειται νομίζω. Απλώς βλέπεται.
ΥΓ1: Να ξέρετε ότι η Ταϊλάνδη παράγει πολλές και κάποιες φορές καλές ταινίες τρόμου.
ΥΓ2 (πιθανό σεναριακό σπόιλερ - απορία): Όλα καλά, η μητέρα όμως γιατί δεν έλεγε τίποτα τόσο χρόνια; (θα καταλάβετε τι εννοώ μόνο αν το δείτε)

Ετικέτες , ,

eXTReMe Tracker