Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020

8 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ "SOURCE CODE"

Το 2009 ο Dunkan Jones (για όσους το αγνοούν είναι γιος του Ντέιβιντ Μπόουι) κάνει ένα πολύ καλό ντεμπούτο με το  "Moon". Το 2011, μένοντας πιστός στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, συνεχίζει με το ῾῾Source Code" (῾Τα 8 Τελευταίαμ Λεπτά῾῾ στην Ελλάδα), με τον Τζέικ Γκίλενχαλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο οποίος ξυπνά ξαφνικά σε ένα τρένο δίχως να ξέρει πώς και γιατί, έχοντας πάνω του την ταυτότητα ενός άγνωστού του δασκάλου, ενώ ο ίδιος ξέρει ότι είναι ένας στρατιώτης σε σποστολή στο Αφγανιστάν. Σε 8 λεπτά από τη στιγμή του ξυπνήματος το τρένο θα εκραγεί κι εκείνος θα ξυπνήσει έντρομος κάπου αλλού. Τι συμβαίνει;
Ενδιαφέρουσα ταινία με χρονικό παράδοξο, το οποίο εδώ δεν έχει να κάνει ακριβώς με ταξίδι στο χρόνο, αλλά με παράλληλα σύμπαντα. Το σασπένς είναι σίγουρο και μάλιστα επιτείνεται με την επιπρόσθετη αστυνομική δομή του φιλμ, η οποία είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όλο στόρι (θέλω να πω ότι δεν ενοχλεί καθόλου ως κάτι πρόσθετο, ως δευτερεύουσα πλοκή, αλλά είναι ουσιαστικό κομμάτι του σεναρίου).
Βέβαια, όπως συχνά συμβαίνει σε φιλμ με παρόμοια θέματα, έχω κάποιες αντιρρήσεις ή κενά στο σενάριο, αλλά τι να κάνουμες Αυτά συμβαίνουν. Του το συγχωρούμε διότι και πρωτότυπη ιδέα διαθέτει και μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Και, επί πλέον, διαθέτει και έναν διάχυτο αντιμιλιταρισμό, ο οποίος μου είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker