Σάββατο, Μαΐου 23, 2020

"A TALE OF TWO SISTERS" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ

Έχω ξαναγράψει νομίζω ότι η ῾κίτρινη φυλή῾ (προς θεού, ουδείς ρατσισμός, απλώς προσδιορίζω τις χώρες από Κορέα έως Ταϊλάνδη) χειρίζεται με ένα δικό της, ανατριχιαστικό τρόπο το είδος της ταινίας τρόμου. Το κορεάτικο "A Tale of Two Sisters" που γύρισε το 2003 ο Jee-Woon Kim δεν αποτελεί εξαίρεση.
Έχουμε και πάλι να κάνουμε με δύο αδελφές (μοτίβο που φαίνετυαι ότι συγκινεί και εμπνέει τον ῾ἁνατολικό τρόμο῾). Βρίσκονται στην αρχή της εφηβείας τους, μόλις βγαίνουν από κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα όπου έμεναν έγκλειστες εξ αιτίας κάποιου τραυματικού περιστατικού που είχε συμβεί στο παρελθόν και πηγαίνουν να μείνουν σε απομονωμένο σπίτι με τον λιγομίλητο πετέρα τους και τη γυναίκα του (καταλαβαίνουμε γρήγορα ότι η μητερα τους έχει πεθάνει). Φυσικά επίσης σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συμβίωση αυτή. Δεν είναι μόνο ότι η μητριά φαίνεται σκληρή και σε οξεία διαμάχη με τη μεγάλη και πιο δραστήριια αδελφή, η οποία προστατεύει τη μικρή, δεν είναι μόνο ο αμέτοχος στα πάντα πατέρας, είναι και άλλα πολά ανησυχητικά στο σπίτι... Στο τέλος, θα πω μόνο, υπάρχουν πολλές ανατροπές!
Καλογυρισμένη, δημιουργεί από την αρχή ανησυχητική και συχνά αληθινά τρομακτική ατμόσφαιρα. Με φλας μπακ μας δείχνει σιγά - σιγά τι έχει συμβεί στο παρελθόν, ενώ στο τέλος αποκλαλύπτονται πολλά. Θα σας πω όμως την αμαρτία μου: Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβει τελικά, όσο και αν προσπάθησα. Μου φάνηκαν όλα τόσο μπερδεμένα... Αναγκάστηκα λοιπόν (πρώτη φορά το κάνω) να ανατρέξω στο φιλόξενο Google για να κατανοήσω. Έλαβα λοιπόν τις πρέπουσες εξηγήσεις, αλλά θα πω και πάλι ότι δεν ικανοποιήθηκα. ΟΚ, είναι έξυπνη η ανατροπή και η φοβερή ιστορία που αποκαλύπτεται, αλλά βρήκα την όλη εξήγηση... πώς να το πω... βαρυφορτωμένη, υπερβολική, τραβηγμένη... Και έχω και πάλι ένα κενο,  που δεν θα σας πω για λόγους σπόιλερ.
Κρίμα, γιατί, επαναλαμβάνω, το φιλμ είναι καλογυρισμένο και ατμοσφαιρικό. Και θα μορούσε να είναι κάπως πιο λιτό (ως εξήγηση εννοιώ), αλλά και ποιο κατανοητό από την αρχή (εκτός αν εγώ είμαι μόνο αυτός που δεν κατάλαβε, αλλά μάλλον όχι, αφού στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά κείμενα με εξηγήσεις).

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker