Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2019

"JEEPERS CREEPERS"... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το "Jeepers Creepers" είναι ένα τραγούδι (και τζαζ στάνταρ) που πρωτοείπε στη δεκαετία του 30 ο Λούις Άρμστρονγκ. Είναι όμως και ένα b-movie τρόμου που γύρισε το 2001 ο Victor Salva. Ακολούθησαν μάλιστα και 2 σίκουελ! Στο φιλμ βέβαια ακούγεται το τραγούδι και υπάρχει κάποια σχέση με τους στίχους...
Δύο αδέλφια, αγόρι και κορίτσι, επιστρέφουν για διακοπές από το πανεπιστήμιο στο πατρικό σπίτι στην επαρχία. Σε έρημους και απομονωμένους δρόμους στο πουθενά δέχονται την επίθεση (το άγριο προσπέρασμα για την ακρίβεια) ενός παράξενου, μεταλλικού φορτηγού. Αργότερα θα δουν τον μυστηριώδη οδηγό του να πετά κάτι που μοιάζει με πτώμα σε ένα σωλήνα. Η περιέργεια φυσικά θα θριαμβεύσει... και ο εφιάλτης θα αρχίσει.
Σχετικά αφελές σενάριο (πάντα πάμε στο στόμα του λύκου από καθαρή περιέργεια, ενώ θα έπρεπε να τρέχουμε μίλια μακρυά), αρκετά ερωτηματικά - ποιος/τι ακριβώς είναι "αυτός" και γιατί κάνει ό,τι κάνει; - (μη ρωτήσω με περισσότερες λεπτομέρειες γιατί θα είναι spoiler), ωστόσο η ταινιούλα "τσουλάει". Βλέπεται δηλαδή ευχάριστα (;) από τους φίλους του είδους εννοείται. Τη βρήκα σφιχτοδεμένη, με διαρκή αγωνία και αγχωτική ατμόσφαιρα και γενικά δεν μετάνιωσα που την είδα. Μου φάνηκε καλύτερη από πάμπολλες άλλες παρόμοιες. Ίσως και γι' αυτό να απέκτησε τα δύο σίκουελ που λέγαμε.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker