Κυριακή, Απριλίου 07, 2019

"ΤΟ ΑΛΟΘΙ ΤΗΣ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΠΟΛΥ...

Το 1989 ο αυστραλός (που δουλευει όμως στις ΗΠΑ) Bruce Beresford γυρίζει "Το Άλοθί της" (Her Alibi) με τον Τομ Σέλεκ και την πανέμορφη Τσέχα Pauluna Porizkova, μια ρομαντική αστυνομική κωμωδία (και παρωδία σε κάποια σημεία), δίχως, νομίζω, ιδιαίτερες αξιώσεις.
Εκείνος είναι ένας γνωστός συγγραφέας αστυνομικών που έχει μπλοκάρει μετά το διαζύγιό του. Όταν όμως σε μία δίκη γνωρίζει μια όμορφη ρουμάνα που κατηγορείτα για φόνο την ερωτεύεται, γίνεται το άλοθί της (ψευδώς βεβαίως) και καταφέρνει να την ελευθερώσει. Η υπόθεσή της γίνεται η έμπνευση για το επόμενο βιβλίο του, η συγκατοίκησή τους όμως είναι αδύνατο να πει κανείς αν είναι μια ερωτική ιστορία ή μια πηγή τρόμου, αφού εκείνος υποψιάζεται διαρκώς ότι αυτή προσπαθεί να τον δολοφονήσει.
Ανάλαφρο και αρκετά αφελές φιλμ, απ' αυτά που λες "δεν γίνονται με τίποτα", καθώς οι σεναριακές ευκολίες είναι παραπάνω από το επιτρεπτό. Προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο σασπένς, ωστόσο κυρίως θέλει να είναι κωμωδία και σάτιρα των αστυνομικών φιλμ και βιβλίων. Ωστόσο ούτε ιδιαίτερο γέλιο νομίζω ότι βγάζει. Απλώς διασκεδαστικές βρήκα τις σκηνές όπου ακούγονται με off φωνή οι σελίδες από το βιβλίο που γράφει ο ήρωας, όπου φυσικά το alter ego του πρωταγωνιστής είναι ο απόλυτος "άντρας" και αντιπαρατίθενται με το τι συμβαίνει πραγματικά, που βεβαίως είναι το άκρως αντίθετο.
Αν θέλετε να περάσετε παντελώς ανώδυνα με ποπ κορν και μπίρες ΟΚ. Τίποτα το σημαντικό ωστόσο Μετριότατο μάλλον. Και διαρκής πλάκα με το τότε "κομμουνιστικό" ρουμάνικο καθεστώς βεβαίως, ίσως σε προσβλητικό βαθμό όχι ακριβώς για το καθεστώς, αλλά για την ίδια τη χώρα και τους κατοίκους της.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker