Κυριακή, Μαΐου 23, 2021

ΕΦΗΒΙΚΟ, ΓΛΥΚΕΡΟ "HOMESTAY"

 


Το "Homestay" του 2018 είναι μια ταϊλανδέζικη ταινία του (μισό λεπτό να πάρω ανασα)  Parkpoom Wongpoom. Είδα ότι είναι ῾῾θρίλερ φαντασίας῾῾και είπα να το δω. Θα βαριόμουν ούτως ή άλλως, πολύ περισσότερο που η διάρκειά του είναι 2 ώρες και 12 λεπτά!

Ένας έφηβος μαθητής επιχειρεί να αυτοκτονήσει και βρίσκεται σε κώμα. Κάτι σαν ῾῾φύλακας άγγελος῾῾ όμως τον ξαναστέλνει στη γη με το ίδιο σώμα και... άλλα μυαλά για 100 μέρες. Μέσα σ᾽αυτές πρέπει να ανακαλύψει γιατί έφτασε στο σημείο αυτό ο ῾῾προηγούμενος εαυτός του῾῾. Βλέπετε, ο καινούριος έχει μεν το σώμα του προηγούμενου, αλλά το μυαλό του είναι κενό, με την έννοια ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον πριν. Πρέπει να τα βρει όλα από τη αρχή. 

Πάνω σ᾽αυτή την ιστορία χτίζεται ένα ανυπόφορο κατά τη γνώμη μου συνονθύλευμα που περιλαμβάνει φαντασία (προφανώς), ρομαντική εφηβική κομεντί, δακρύβρεκτο δράμα και τόννους μελό με μανούλες που κλαίνε και μετανοούν, με νεαρούς που κάνουν το ίδιο, κοριτσάκια που διχάζονται ανάμεσα στη μελλοντική καριέρα και τον έρωτα... και κάποιες ανατροπές, οι οποίες ωστόσο πολύ λίγο μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Υποτίθεται ότι το deadline των 100 ημερών θα έπρεπε να μας αγχώσει, αλλά με τόσους ρομαντικούς έρωτες, αγνές φιλίες, οικογενειακές σκηνές, πάθος για... σχολικές διακρίσεις και άλλα πολλά, άντε να σε πιάσει η αγωνία...

Συνίσταται σε ρομαντικούς δεκαπεντάρηδες (αν υπάρχουν).

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker