Σάββατο, Μαΐου 08, 2021

"TRUE FICTION" : ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ

 


Κάτι που θυμίζει τη λογική του ῾Midery", αν και κάπως αντίστροφα. Το "True Fiction" είναι μια καναδέζικη ταινία τρόμου του Braden Croft του 2019. 

Μοναχική βιβλιοθηκάριος προσλαμβάνεται μετά από απάντηση σε αγγελία του ως ῾῾βοηθός῾῾ του αγαπημένου της ινδάλματος, ενός πετυχημένου συγγραφέα τρόμου που ζει απομονωμένος. Φτάνει στο σπίτι του στο πουθενά και σύντομα αντιλαμβάνεται όχι έχει προσληφθεί για να πάρει μέρος σε ένα παράξενο πείραμα, που ως στόχο έχει να μελετήσει τις αντιδράσεις της στον τρόμο ώστε να εμπνευστεί ο συγγραφέας. Όπως αντιλαμβάνεστε πολύ γρήγορα τα πράγματα θα ξεφύγουν και το αίμα θα αρχίσει να ρέει...

Εντάξει, το θέμα το έχουμε ξαναδεί σε πολλές παραλλαγές, από το ῾Midery" που προαναφέραμε ως το ῾῾Στόμα της Τρἐλλας῾῾ του Κάρπεντερ. Οι σχέσεις εξουσίας (μάλλον) δημιουργού και παθιασμένου φαν και συχνά η αντιστροφή τους, ο μύθος του μοναχικού, αποτραβηγμένου καλλιτέχνη κλπ. Κι εδώ βεβαίως υπάρχουν αντιστροφές ρόλων, θύτης και θύμα αλλάζουν και όλα τα σχετικά. Και, εννοείται, όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται. 

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο ούτε το βλέπουμε για πρώτη φορά, αλλά νομίζω ότι βλέπεται. Απλώς.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker