Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2020

Ο ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΧΑΒΑΛΕΣ ΤΟΥ ῞PINEAPPLE EXPRESS"

 


Το 2008 προστίθεται άλλος ένας κρίκος στην αθυρόστμη, μη πολτικώς ορθή, πλακατζίδικη (με χοντρό τρόπο για πολλούς) αλυσίδα που ξεκίνησε  στις αρχές των 2000 ο John Apatow και η παρέα του. Πρόκειται για το "Pineapple Express", ῾῾χοντρή῾῾πλην όμως ξεκαρδιστική κωμωδία του  David Gordon Green. Ο οποίος από ανεξάρτητος αμερικανός σκηνοθέτης με τρυφερές, καθημερινές αισθηματικές ταινίες στο ενεργητικό του κάνει εδώ στροφή 180 μοιρών για να βουτήξει στο καθόλου τρυφερό είδος που προαναφέραμε. Όσο για τα μέλη της παρέας που σας έλεγα, εδώ βρίσκουμε τον Σεθ Ρόγκαν ως πρωταγωνιστή και τον ίδιο και τον Apatow ως συνσεναριογράφους.

Οφείλω να σας πω, πριν ξεκινήσετε, ότι πρόκειται μάλλον για την πιο μαστουρωμένη ταινία που έχετε δει. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Σεθ Ρόγκαν που λέγαμε και ο Τζέιμς Φράνκο, έμπορος χασίς και προμηθευτής του Ρόγκαν,  δεν σταματάν να καπνίζουν μαύρο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, παρά τα όσα τους συμβαίνουν. Ο πρώτος είναι ένας υπάλληλος που επιδίδει δικαστικές κλήσεις, μανιώδης καπνιστής φούντας βεβαίως, ο οποίος θα γίνει κατά λάθος μάρτυρας ενός φόνου. Έτσι ολόκληρο το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών θα πέσει πάνω σ᾽αυτόν και στον άσχετο με την ιστορία προμηθευτή του (ένας χαμένος στο διάστημα Φράνκο) και οι κωμικοτραγικές περιπέτειες έμπορου και αγοραστή (που θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι) αρχίζουν.

Είπαμε: Μη πολιτικώς ορθό. αθυρόστομο χιούμορ, άφθονη μαριχουάνα, καταστάσεις που γίνονται όλο και πιο τραβηγμένες και, στο βάθος, η μόνιμη εμμονή του ῾῾κύκλου του Apatow῾῾ με τους άντρες που αρνούνται (δεν θέλουν ουσιαστικά) να μεγαλώσουν και να αναλάβουν ευθύνες. Φυσικά βρισκόμαστε στον αντίποδα ακριβώς της καθώς πρέπει χολιγουντιανής κωμωδίας. Ωστόσο τα φιλμ αυτά διαθέτουν νομίζω μια ύπουλη γοητεία... τι ύπουλη και βλακείες... χοντρό ξεχοντρό είναι γεγονός ότι σε κάποια σημεία ξεκαρδίστηκα και, εν πάσει περιπτώσει, διασκέδασα βλέποντάς το. Μπορεί να διαμαρτυρηθείτε για κάποιες χοντράδες, να μην αντέξετε τόσο μπάφο, αλλά, αν δεν ανησυχείτε γι᾽αυτά, μάλλον καλά θα περάσετε κι εσείς. Στη υγειά σας!

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker