Τετάρτη, Απριλίου 23, 2008

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ


Κάτω από τον πολύ αστείο τίτλο "I married a monster from outer space" (1958) κρύβεται (τι κρύβεται δηλαδή, είναι προφανές) ένα τυπικό b-movie των 50ς του Gene Fowler Jr. (1917-1998), που γύρισε λίγες ταινίες και λίγα τηλεοπτικά στη δεκαετία αυτή πριν γίνει αποκλειστικά editor. Υπάρχουν φυσικά κακοί εξωγήινοι που αντικαθιστούν έναν - έναν τους κατοίκους μιας πόλης παίρνοντας τις μορφές τους. Από τα πρώτα θύματα ένας νιόπαντρος, του οποίου η όμορφη σύζυγος αντιλαμβάνεται από την πρώτη νύχτα γάμου ότι κάτι δεν πάει καλά κι ότι ο άντρας της συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από τον άντρα που γνώριζε. Το κλου είναι ότι σύντομα αποκαλύπτεται ότι οι εξωγήινοι το κάνουν αυτό για... να μας πάρουν τις γυναίκες και να αναπαραχθούν, αφού οι δικές τους γυναίκες έχουν πεθάνει σε κάποια καταστροφή.
Περιττό να πούμε ότι τα εφφέ είναι αστεία, όπως και οι περισσότερες από τις ηθοποιίες. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον προς το τέλος, με κάποια μεταστροφή του πρωταγωνιστή εξωγήινου, αλλά φοβάμαι ότι το υπόλοιπο φιλμ είναι μάλλον ξεπερασμένο σήμερα. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και το πόσες φορές έχουμε δει το θέμα των εξωγήινων που παίρνουν τη μορφή των διπλανών μας ανθρώπων, ε, μάλλον είναι μία από τα ίδια. Τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη γνώμη μου, εκτός αν έχετε κέφι για πλάκα. Που, και πάλι, ούτε κι αυτή είναι αρκετή όπως συμβαίνει, ας πούμε, στις ταινίες του Ed Wood...

Ετικέτες ,

3 Comments:

Blogger Theoprovlitos said...

Ομιλειτε δια remake της φοβερας ταινιας Invation of the body Snatchers ή προκειται περί ετέρας;

Παντως ότι φοβερότερον εχω ιδεί εις το διαδίκτυον είναι το κάτωθι:

http://www.vanelis.com/

Μαΐου 04, 2008 2:20 π.μ.  
Blogger Theoprovlitos said...

Επίσης, ο ημέτερος γάμος δεν κινδυνευει διότι τυγχνανει ο εξωγήϊνος να ειμαι ΕΓΩ.

Μαΐου 04, 2008 3:23 π.μ.  
Blogger vandimir said...

Ουχί. Πρόκειται περί άλλης ταινίας της ιδίας περίπου εποχής. Την εποχήν εκείνην αι ταινίαι με θέμα κακούς εξωγήινους που έπαιρναν υπούλως την μορφήν ημών, που ως γνωστόν είμεθα καλοί, αγαθοί, τίμιοι και λευκοί, ήσαν αρκετά συνηθισμέναι.
Όσο για τον γάμον υμών... πάντοτε το υποψιαζόμουν.

Μαΐου 04, 2008 7:12 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker