Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2024

ΓΚΡΟΤΕΣΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ CULT "ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΔΕΣΜΟΣ"

 


Το "Love Lies Bleeding" (Ματωμένος Δεσμός) είναι ένα φιλμ του 2024, δεύτερο μεγάλου μήκους της Rose Glass, με τις Κρίστεν Στιούαρτ και Άννα Μπαρίσνικοφ, αλλά και τον Εντ Χάρις σε μια από τις πιο απίθανες εμφανίσεις του.

Μια κοπέλα που δουλεύει σε γυμναστήριο ερωτεύεται παράφορα μια περιπλανώμενη και άστατη body builder. Αμέσως θα αρχίσουν τα προβλήματα. Όχι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον δεσμό τους, αλλά επειδή η δεύτερη αντιδρά... χμμμ.. κάπως βίαια θα έλεγα όποτε συμβαίνει κάτι αρνητικό...

Πολλή και γραφική βία - προσοχή, μερικές σκηνές είναι πραγματικά gore, γκροτέσκο κλίμα, κάποιο ύπουλο χιούμορ, τραβηγμένες καταστάσεις... και όλα αυτά σαφώς επίτηδες. Η ταινία από την αρχή έχει την πρόθεση να γίνει cult και το δείχνει. Είπαμε, οι καταστάσεις γίνονται όλο και πιο απίθανες, αλλά όλο αυτό είναι "μέσα στο παιχνίδι". Το καλό είναι ότι δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά και η σκηνή με τον... Hulk το αποδεικνύει. Όσο για την αισθητική όλων αυτών... δεν ξέρω. Είπαμε ότι η υπερβολή είναι κύριο χαρακτηριστικό της.

Εντάξει, το είδα ευχάριστα, δεν νομίζω όμως ότι είναι κάτι σπουδαίο. Μπράβο όμως στη Στιούαρτ που τολμά τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους.

Ετικέτες , ,

eXTReMe Tracker