Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019

"FAQ ABOUT TIME TRAVEL" ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο βρετανός Gareth Carrivick (1957-2010) ήταν καθαρά τηλεοπτικός σκηνοθέτης. Το 2009 γύρισε τη μοναδική του ταινία, την κωμωδία επιστημονικής φαντασίας "Frequently Asked Questions about Time Travel".
Τρεις μπακούρηδες φίλοι, λίγο ρεμάλια, αλλά συμπαθείς, οι δύο εκ των οποίων είναι κολλημένοι με την ΕΦ, πάνε μετά την όχι και τόσο καλή δουλειά τους σε παμπ για ποτά. Απροειδοποίητα θα πέσουν σε μια... ρωγμή στο χρόνο (που βρίσκεται στις... τουαλέτες της παμπ), θα αρχίσουν να μπαινοβγαίνουν από το παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον... και σύντομα όλα θα γίνουν μπάχαλο.
Εντελώς low budget, πλην όμως έξυπνη και ευφάνταστη κωμωδία ΕΦ, η οποία, πριν από οτιδήποτε άλλο, κλείνει το μάτι στους φίλους του είδους με πλήθος αναφορών όχι μόνο σε φιλμ, σειρές κλπ. ΕΦ, αλλά και σε κοινά θέματα, ερωτήματα, παράδοξα και μυστήρια / αδιέξοδα του ταξιδιού στο χρόνο. Έτσι οι γνώστες θα απολαύσουν διπλά το φιλμ. Και οι υπόλοιποι όμως νομίζω ότι θα ευχαριστηθούν ένα έξυπνο σενάριο και, για μια ακόμα φορά, θα κατανοήσουν ότι δεν χρειάζονται εκατομμύρια, υπερπαραγωγές και ψηφιακά εφέ για μια καλή ταινία. Αρκούν οι καλές ιδέες και τα σωστά σενάρια. Τα άλλα... αφήστε τα στους βαρετούς υπερήρωες.
Όπως καταλάβατε ευχαριστήθηκα το φιλμ, το οποίο μου ήταν παντελώς άγνωστο. Εκτός του χιούμορ διαθέτει και τον σωστό ρυθμό για να μην κουράσει κανέναν. Αν λοιπόν θέλετε να περάσετε δύο ευχάριστες ώρες ψάξτε το.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker