Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο "TERMINATOR GENISYS" (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 4-5 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ)

Το Χόλιγουντ θα εξακολουθήσει να γυρίζει κάθε λογής αναμασήματα παλιών μεγάλων επιτυχιών του μέχρι να παγώσει ο ήλιος (πράγμα που μεταφράζεται "όσο αυτά θα εξακολουθούν να αποφέρουν εκατομμύρια - πιθανόν κυρίως από 15ρηδες). Φυσικά το franchise του Terminator έχει εδώ την τιμητική του. Μετά την πρώτη εντυπωσιακή ταινία των 80ς ο ίδιος ο Cameron γύρισε ένα πολύ πιο εμπορικό και υπερπαραγωγή σίκουελ... και μετά ακολούθησε το χάος με διάφορες παραλλαγές κάθε τρεις και λίγο. Το "Terminator Genisys" (με τον οπτικά αηδιαστικό ελληνικό τίτλο "΅Εξολοθρευτής : Γενεsys" (!!!) και με την προσωπική μου επιθυμία να εκτελεστεί άμεσα αυτός που το σκέφτηκε) γυρίστηκε από τον τηλεοπτικό κυρίως Alan Taylor to 2015.
Και, για να θυμηθούμε τα παλιά, όταν ο ηγέτης των ανθρώπων ενάντια στις μηχανές Τζον Κόνορ έστειλε τον φίλο του πίσω στο 1984 για να προστατέψει τη νεαρή τότε μητέρα του, οι πονηρές μηχανές έστειλαν ένα πιο εξελιγμένο ρομπότ και έπειτα ο απεσταλμένος πήγε κάπου στο μέλλον του 1984 μεν, αλλά ακόμα παρελθόν για το ζοφερό απώτερο μέλλον, για να καταστρέψει ένα πρόγραμμα, το οποίο τα ξεκίνησε όλα, αλλά σ' αυτή τη βερσιόν της πραγματικότητας συνυπάρχουν ο "γέρος" καλός Εξολοθρευτής του νο 2 (ώστε να βρει την ευκαιρία και τη δικαιολογία να ξαναπαίξει ο γερασμένος πλέον Σβαρτσενέγκερ τον κλασικό του ρόλο), κακά ρομπότ όπως αυτά του νο 2, νέοι εχθροί και φίλοι, ο ίδιος ο Τζον Κόνορ ενήλικας πλέον και πολλά άλλα τέτοια που δημιουργούν την εικόνα του απόλυτου αχταρμά που κυριαρχεί στο φιλμ.
Κατά τα άλλα θα δείτε πολλές εκρήξεις και κυνηγητά αυτοκινήτων (πόσο πρωτότυπο!), πολλές σκηνές δράσης, πολλές μάχες και άλλα θεάματα, ώστε να ολοκληρωθεί η εξαίρετη αυτή εμπειρία σας. Προσωπικά είχα σκυλοβαρεθεί στο πρώτο τέταρτο, βλέποντας μια από τα ίδια, σερβιρισμένα σε μια ανάκατη σαλάτα αποτελούμενη από όλους τους Εξολοθρευτές που είχαν προηγηθεί του 2015.
ΥΓ: Παραμένω περίεργος: Πώς θα ήταν αν ήμουν 16 χρονών, δεν είχα δει κανέναν άλλον Εξολοθρευτή και έβλεπα ως παρθένος την ταινία αυτή. Αναρωτιέμαι αν θα εντυπωσιαζόμουν ή αν θα βαριόμουν και πάλι (αν τέλος πάντων ήμουν ένας έξυπνος 16αρης).

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker