Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

ΜΙΑ ΟΝΤΩΣ "ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ"

Το 1957 ο "παντός καιρού" (έχει κάνει από κωμωδίες με τους αδελφούς Μαρξ έως βαριά μελοδράματα) Leo McCarey (1896-1969) γυρίζει μια από τις πλέον ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών: Το "An Affair to Remember" ("Μια Μεγάλη Αγάπη" στα ελληνικά), με το δίδυμο Κάρι Γκραντ και Ντέμπορα Κερ. Φυσικά πρόκειται για την ιστορία ενός μεγάλου, πολύ μεγάλου έρωτα, που δεν νοιάζεται για ασφάλεια, κοινωνικές συμβάσεις, υποχρεώσεις... Υπάρχει μόνο το πάθος, η αγάπη.
Εκείνος είναι διάσημος διεθνής playboy που ετοιμάζεται να παντρευτεί αμερικάνα εκατομμυριούχο, εκείνη μια έξυπνη κοπέλα "του καλού κόσμου", που κι αυτή ετοιμάζεται να παντρευτεί. Συναντιούνται σε μια υπερατλαντικιή κρουαζιέρα (τι πιο ρομαντικό), ερωτεύονται κεραυνοβόλα και τα εκατομμύρια και οι άλλες γυναίκες του ενός και η ασφάλεια και το σίγουρο μέλον της άλλης πάνε περίπατο... Στο τέλος του ραντεβού, για να δοκιμάσουν την αντοχή της αγάπης τους και για να προλάβουν να ξεμπερδέψουν με τις υποχρεώσεις τους, δίνουν ραντεβού σε έξη μήνες (!) στην κορυφή του Empire State Building. Αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια...
Το φιλμ ξεκινά μάλλον ανάλαφρα, με έξυπνες ατάκες εκατέροθεν, σαν σπαρταριστή αισθηματική κομεντί, για να καταλήξει δραματικό και, γιατί όχι, δακρύβρεκτο προς το τέλος. Αν λοιπόν είστε ευαίσθητοι και ανοιχτοί σε τέτοιες καταστάσεις, σίγουρα θα δακρύσετε κι εσείς στις τελευταίες σκηνές. Μη ντρέπεστε. Το έχουν πάθει χιλιάδες άνθρωποι πριν από σας.
Φυσικά μιλάμε για overdose ρομαντισμού, σε μια από τις πιο πετυχημένες και διάσημες "συσκευασίες" της ιστορίας του κινηματογράφου. Και, φυσικά, πάντοτε θα αναρωτιόμαστε αν μπορεί στην αληθινή ζωή να υπάρξει τέτοιος κεραυνοβόλος έρωτας, που τινάζει στον αέρα κάθε σταθερά της ζωής του ζευγαριού, κάθε σίγουρο μέχρι χτες σχέδιο. Ίσως όχι. Στο σινεμά όμως όλα είναι δυνατά και, ακόμα καλύτερα, απολαυστικά.
Προσωπικά τώρα, δεν είναι και η καλύτερή μου ταινία. Δεν είμαι των τόσο ρομαντικών δραμάτων, ακόμα και στις καλύτερες εκδοχές τους, όπως εδώ. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σημασία. Αν είστε επιρρεπείς στο είδος, πρόκειται για κλασικό φιλμ και θα το απολαύσετε. Ίσως, όπως ξαναείπα, και να δακρύσετε μάλιστα!

Ετικέτες ,

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΑΝ ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ/ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΡΩΤΟΣ /ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ,ΠΟΛΕΜΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΕΦΗ Ν.
ΠΑΤΡΑ

Οκτωβρίου 02, 2012 6:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker