Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022

Η "ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ" ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ

 


Το 2021 η γνωστή και καλή ηθοποιός Maggie Gyllenhaal γυρίζει την πρώτη της ταινία "Η Χαμένη Κόρη" με την πολύ καλή Ολίβια Κόλμαν στο βασικό ρόλο και τους Εντ Χάρις, Ντακότα Τζόνσον και την ανερχόμενη Τζέσι Μπάκλεϊ στους υπόλοιπους.

Μια μεσήλικη, χωρισμένη βρετανίδα πηγαίνει μόνη διακοπές σε ελληνικό νησί (στις Σπέτσες, αν έχετε αγωνία). Ωστόσο οι συνθήκες από την αρχή θα είναι κάπως δύσκολες, στενόχωρες, μη χαλαρωτικές ή - στην καλύτερη περίπτωση - μελαγχολικές. Σιγά - σιγά θα ανακαλέσει στη μνήμη της το δύσκολο ψυχολογικά παρελθόν της, την κόρη της, τα αδιέξοδα της ζωής της (ή τουλάχιστον του προηγούμενου μέρους της ζωής της).

Βαρύ δράμα, στενόχωρο, μουντό, που δείχνει μεν τις ικανότητες της Gyllenhaal (στη σκηνοθεσία αυτή τη φορά) και διαθέτει την εξαιρετική Κόλμαν ως πρωταγωνίστρια, πλην όμως με κούρασε αρκετά με τα ψυχολογικά βάρη και τις (κρυμμένες; πρόχειρα θαμμένες;) πληγές που κουβαλά η ηρωίδα και, βεβαίως, με τους αργούς ρυθμούς. Μόνο για λάτρεις των πολύ κλειστών και βαριών ψυχολογικών δραμάτων. 

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker