Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

Ο THOR ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥ


Έχω προ πολλού πάψει να παίρνω στα σοβαρά τη χολιγουντιανή βιομηχανία κατασκευής blogbuster που βασίζονται σε υπερηρωικά κόμικς. Ναι, δεν σας κρύβω ότι κάποιες φορές μπορεί και να διασκεδάσω στο δίωρο που διαρκούν... και μετά τα ξεχνώ σε χρόνο dt. Το πρόβλημα είναι ότι μου φαίνονται όλα ίδια. Ταινίες κενές περιεχομένου, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα εντυπωσιακών ψηφιακών εφέ, καταιγιστικής δράσης και συχνά διαθέτουν και χιούμορ (μερικές φορές αυτό βασίζεται σε εσωτερικές αναφορές στο είδος ή αλλού). Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν (μια απ’ αυτές για μένα είναι π.χ. ο θαυμάσιος δεύτερος Batman του Nolan), αλλά πολύ φοβάμαι ότι με τα παραπάνω λόγια περιγράφω το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών αυτών.
Γι’ αυτό και δεν έχω πολλά να γράψω για τον 2ο αισίως Thor (αφού βγάζει δολάρια με το τσουβάλι, θα υπάρξουν προφανώς κι άλλες συνέχειες), το “Thor 2: Ο Σκοτεινός Κόσμος», που γύρισε το 2013 ο τηλεοπτικός κυρίως Alan Taylor. Καθώς ένας εχθρός πολύ φοβερότερος και αρχαιότερος από άλλους επανεμφανίζεται και ο Όντιν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ο Θορ αναλαμβάνει δράση, πηγαινοέρχεται στις διαστάσεις (μεταξύ Γης και Άσγκαρντ δηλαδή), ξαναβρίσκει με την ευκαιρία την θνητή αγαπημένη του (την Νάταλι Πόρτμαν βεβαίως) και – αυτό κι αν είναι το αποκορύφωμα – αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον σατανικό, φυλακισμένο για προηγούμενες ατασθαλίες, ετεροθαλή αδελφό του Λόκι, για να αντιμετωπίσουν μαζί το υπέρτατο Κακό. Ε, δεν λέω, κάποιες ψιλοανατροπές υπάρχουν στο τέλος...
Αυτά τα φοβερά. Αν επιμένετε τώρα μπορώ να σας πω ότι ναι, είναι από τις διασκεδαστικές ταινίες του είδους (αλλά, ως συνήθως, μετά την ξέχασα), ναι, έχει εντυπωσιακά εφέ και μπόλικη δράση (και κάποια βασικά πρόσωπα του συνεχιζόμενου μύθου πεθαίνουν) και ναι, διαθέτει και χιούμορ μαζί με την όποια τραγικότητα. Οπότε αν είστε φίλος του είδους θα το ευχαριστηθείτε. Ποπ κορν, αναψυκτικά... ξέρετε. Αλλά επειδή όλα τα καλά (:::) πράγματα έχουν ένα τέλος, πολύ αμφιβάλλω αν θα δω και το σίγουρα επερχόμενο νο 3.

Ετικέτες ,

eXTReMe Tracker