Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ


Το Paris, je t'aime είναι ένα φιλμ όπου γύρω στους 20 σκηνοθέτες, αρκετοί απ' αυτούς πολύ γνωστοί, κάνουν από ένα πεντάλεπτο φιλμάκι με θέμα το Παρίσι. Ανάμεσά τους ονόματα όπως αυτά του Tom Tykwer, των αδελφών Coen, του Alexander Payne, του Walter Salles, του Gus van Sant, του Wes Craven, του Alfonso Cuaron, του Olivier Assayas και άλλων. Είναι φυσικό από μία τέτοια συγκέντρωση ανόμοιων δημιουργών, να προκύπτουν άνισα αποτελέσματα, με πολύ καλές αλλά και αδιάφορες στιγμές. Τα θετικά όμως είναι δύο: Α. Τα φιλμάκια είναι μόλις πεντάλεπτα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα πιο αδιάφορα να τελείώνουν πολύ γρήγορα και να περνάς αμέσως στο επόμενο, πριν προλάβεις να βαρεθείς. Β. Το κοινό θέμα, το Παρίσι δηλαδή, κάνουν το συνολικό φιλμ αρκετά ομοιογενές, παρά την ετερόκλητη ματιά των δημιουργών.
Υπάρχουν φυσικά και οι καλές στιγμές που λέγαμε (του Salles, του Payne, το αστείο των Coen και αρκετές άλλες), είναι και η πλειάδα πασίγνωστων ηθοποιών, ευρωπαίων και αμερικάνων, που παρελαύνει (μια ματιά στα ζενερίκ θα σας πείσει), οπότε το όλο project αφήνει τον θεατή σε καλή διάθεση, παρά την ύπαρξη ορισμένων σπαρακτικών (πλην όμως καλών) σκετς. Αν μάλιστα αγαπάτε το Παρίσι, περιπλανιέστε και στις διάφορες γωνιές του, αφού ο κάθε δημιουργός επιλέγει μια συγκεκριμένη περιοχή για να στήσει τη μικρή του ιστορία. Αρκετά συμπαθητική λοιπόν προσπάθεια συνολικά, πολύ λίγο τουριστική, που αξίζει την προσοχή μας. Έχετε υπ' όψη βέβαια ότι η αγάπη των περισσότερων από τους σκηνοθέτες για το Παρίσι είναι δεδομένη, οπότε αν εσείς μισείτε το Παρίσι, αλλάξτε πόλη ή κινηματογράφο.
ΥΓ: Α, ναι. Υπάρχει και σκετσάκι με βρυκόλακες!

Ετικέτες

3 Comments:

Blogger nanti said...

Συγχαρητήρια για τα ΔΥΟ!!! ευρετήρια. Επιτέλους θα βλέπουμε τις κριτικές που θέλουμε εμείς, όταν θέλουμε εμείς, όποτε γουστάρουμε εμείς, όπου μας αρέσει, κάτω η δικτατορία των ιδιοκτητών των μπλόγερ που μας επιβάλ.... τέλος φιλιά

Νοεμβρίου 15, 2006 11:14 μ.μ.  
Blogger nanti said...

Δημήτρη, δεν σου έστειλα κανένα e-mail. Μόνο το προηγούμενο σχόλιο δημοσίευσα. Εξ άλλου δεν έχω το mail σου. Μπέρδεμα...

Νοεμβρίου 22, 2006 2:35 μ.μ.  
Blogger vandimir said...

OK, έγινε κάποιο μπέρδεμα και τα σχόλια στο blog μου έρχονται και ως κινέζικα mail. Κανένα πρόβλημα.

Καλωσήρθες στην παρέα μας, φαντάρε!
(Και οι φαντάροι δεν υπηρετούν σε μακρινές περιοχές της χώρας, μέχρι να τελειώσει η θητεία τους και να επανέλθουν στα πάτρια εδάφη;)

Νοεμβρίου 22, 2006 5:48 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker