Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2006

ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΛΕΒΙΝ;


Το "Στοίχημα του Σλέβιν" του Paul McGuigan πριν από οτιδήποτε άλλο θυμίζει τρομερά Γκάι Ρίτσι και, φυσικά, τον πατέρα όλων αυτών Ταραντίνο. Τα χαρακτηριστικά του αποτελούν: εξαιρετικά γρήγορη σκηνοθεσία, εντελώς απίθανη πλοκή, χιούμορ και έξυπνες ατάκες, overdose βίας και παντελής απουσία "αληθινών" χαρακτήρων. Όλοι τους σχεδόν αγγίζουν σχεδόν την καρικατούρα. ΟΚ, αυτό είναι σαφώς ηθελημένο. Είναι μέσα στο "παιχνίδι" και το στιλ της ταινίας.
Στο πρώτο μισό το φιλμ κυλούσε ευχάριστα. Είναι αυτό που λέμε "ό,τι πρέπει για θερινό". Μετά όμως, ο καταιγισμός των ανατροπών, η κάθε μια από τις οποίες αποκάλυπτε όλο και περισσότερο το αναληθοφανές της πλοκής, ομολογώ ότι με κούρασε κάπως. Τελικά κατέληξα να το κατατάξω στην κατηγορία των "απλώς συμπαθητικών". Και να προβληματιστώ για το πόσο ακόμα θα γίνονται τέτοιες ταραντινώδεις ταινίες, που, ενώ τις βλέπεις σχετικά ευχάριστα, τις ξεχνάς αμέσως μετά. Ας μη γκρινιάζω όμως. Ίσως το ζητούμενο να είναι ακριβώς αυτό...
ΥΓ: Καλά όλα, αλλά ολόκληρη η ερωτική ιστορία, που παίζει κεντρικό ρόλο στην πλοκή, βασίζεται σε μια τερατώδη σύμπτωση: Σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη (11 εκατομύρια, μαθαίναμε στο Γυμνάσιο. Από τότε θα αυξήθηκαν φαντάζομαι) ο φίλος του Σλέβιν ΕΤΥΧΕ να μένει πόρτα - πόρτα με μια κοπέλα (τη Λούσι Λιου) που επίσης σχετίζεται άμεσα με την όλη υπόθεση!!!

Ετικέτες ,

5 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Βρήκα την βία υπερβολικά ξεκάθαρη (πρέπει να έχει 2-3 λεπτά καθαρού φιλμικού χρόνου με θανάτους από ασφυξία) και το χιούμορ πολύ λίγο. Στον Ταραντίνο γίνεται χαμός, αλλά δεν παίρνει τους ήρωές του στα σοβαρά, ο Σλέβιν αντίθετα είναι ο υπερ-κουλ γκόμενος! Και για το love story (SPOILER ALERT) το πιο τρελό είναι ότι κάθεται, της λέει όλη την ιστορία για να την γλυτώσει από το "καθάρισμα", η τύπισσα μαθαίνει ότι ένας άντρας που γνώρισε χτες έχει σκοτώσει εν ψυχρώ και άνευ κινήτρου τον γείτονά της και δεν τρέχει να φύγει πανικόβλητη!
Μάπα το καρπούζι!

Ιουλίου 21, 2006 4:15 μ.μ.  
Blogger vandimir said...

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Γι' αυτό έγραψα όλα αυτά για τους χαρακτήρες - καρικατούρες και τις σεναριακές απιθανότητες. Απλώς δεν ήθελα να είμαι πολύ γκρινιάρης... Το παράδειγμα που αναφέρεις πάντως, είναι ακριβώς χαρακτηριστικό δείγμα των "ψεύτικων" χαρακτήρων.
Όσο για τη σύγκριση με τον Ταραντίνο... ε... ας μη μπερδεύουμε τις π....ες με τις βούρτσες...

Ιουλίου 21, 2006 7:42 μ.μ.  
Blogger Tertuliano Máximo Afonso said...

Με μια πρώτη ματιά το blog μου άρεσε πάρα πολύ. Διαβάζοντας λίγο τις απόψεις σου για τις ταινίες που περιγράφεις μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το κάνεις και πολλές από αυτές με βρήκαν απόλυτα σύμφωνο (όπως π.χ. "Οι 3 ταφές του Μ. Εστράδα" και το "Κρυμμένος") και φυσικά μερικές όχι και τόσο (όπως το "Inside Man"). Όμως αυτό δεν είναι και το νόημα των απόψεων και γενικότερα των blogs;

Σε έχω ήδη βάλει στα link μου (όπως και έχω γράψει και ένα μικρό post για το blog σου).
Καλή συνέχεια!

Ιουλίου 24, 2006 4:33 μ.μ.  
Blogger vandimir said...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φυσικά γι' αυτό είναι τα blοgs. Θα τα πούμε εκτενέστερα ελπίζω όταν επιστρέψω οριστικά στη βάση μου, δηλαδή από τις 28 Αυγούστου.

Αυγούστου 02, 2006 8:12 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

That's a great story. Waiting for more. Soquel ca genealogy Free nunchucks online training Anti norton spyware lamictal rash picture Best home remedies for acne Hyatt hotel puerto rico outdoor bars furniture

Απριλίου 26, 2007 10:25 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker