Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΠΩΣ CRAZY


Το C.R.A.Z.Y. του καναδού Jean-Marc Vallee θα μπορούσε να είναι ένα ζοφερό δράμα στους κόλπους μιας σχετικά συνηθισμένης πολυμελούς οικογένειας, στην οποία συνυπάρχουν ναρκομανείς, gay, θρησκόληπτοι και macho. Πλην όμως, υπάρχει το διάχυτο χιούμορ, που την μετατρέπει σε άκρως ευχάριστη και, ενίοτε, διασκεδαστική, παρ' όλα τα δράματα που συμβαίνουν και την υποβόσκουσα συγκίνηση. Επίκεντρο ο τρίτος από τους 5 γιους της γαλλόφωνης οικογένειας, που, παρά τις ομοφυλοφιλικές του κλίσεις, αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να πείσει τον περίγυρό του, οικογενειακό και μη, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Βλέπετε, η αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά παραμένει ταμπού μεγαλύτερο από άλλες καταστάσεις, που, αν εξεταστούν αντικειμενικά, είναι πολύ σοβαρότερες.
Γύρω από τον άξονα αυτόν, οι δεκαετίες του 60, του 70 και του 80, με τις μουσικές, τις μόδες και τα στιλ τους, αποτελούν έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα φόντο, που δίνει και μια νοσταλγική (καθόλου γλυκερή όμως) πινελιά. Οι μουσικές κυρίως είναι εξαιρετικά επιλεγμένες, αποτελώντας ένα αγαπημένο σάουντρακ που θα θυμίσει πολλά σε πολλούς.
Κριτική - με ευχάριστο πάντα τρόπο - απέναντι στην οικογένεια, τα κοινωνικά ταμπού, τη θρησκεία (όλα τα λεφτά η ατάκα που μάτσο πατέρα που, ενώ είναι αρκετά συντηρητικός, αρχίζει να αμφιβάλλει απέναντι σε μια θρησκεία "της οποίας ο ιδρυτής φορούσε φουστάνια") και μελέτη των σχέσεων πατέρα - γιου, κάνουν το C.R.A.Z.Y. μια από τις πιο ευχάριστες φετινές εκπλήξεις, επιβεβαιώνοντας ότι, τελικά, το Κεμπέκ παράγει συχνότατα πολύ καλούς κινηματογραφικούς καρπούς.

Ετικέτες ,

2 Comments:

Blogger evita said...

Ανακάλυψα πρόσφατα το μπλογκ σου και οφείλω να πω ότι είναι εξαιρετικό και να σου ευχηθώ καλή συνέχεια.

Τα πρώτα 15 λεπτάκια του έργου είχα σκεφτεί ότι θα έβλεπα πάλι κάτι κοινότυπο και απλά θα έχανα 2 ώρες.

Το θέμα του και η γρήγορη πλοκή του ωστόσο απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο. Η μουσικλη επένδυση του έργου είναι καταπληκτική και ήμουν απίστευτα μαγεμένη όταν το έβλεπα. Είναι υπέροχο και πραγματικά αξίζει κάποιος να καθήσει να το απολαύσει.

Δεκεμβρίου 18, 2006 6:22 μ.μ.  
Blogger vandimir said...

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Και το δικό σου blog είναι ενδιαφέρον και πρέπει να σου πω ότι χειρίζεσαι μια χαρά τη γλώσσα.

Δεκεμβρίου 18, 2006 6:40 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

eXTReMe Tracker